БАЛКАНСКА ЗАСТРАХОВАТЕЛНО-БРОКЕРСКА КЪЩА
Актуални новини
arrow

Сами носим отговорност за имотите си при бедствие

Министърът на околната среда и водите Нено Димов,сподели в интервю,по повод нанесените щети от бедствия.
"Огромната част от домовете в Българи не са застраховани, а първо отговорност носим самите ние за себе си."

„Оттам нататък може да се намеси и общината, и държавата през комисията за бедствия и аварии, но на първо място сме ние тези, които трябва да носим отговорност”, подчерта той.

Днес има предупреждение за жълт код за високи води на река Тунджа около Ямбол. Вероятно в сряда то ще бъде на ниво оранжев код, каза още министърът.

Ако кметовете не могат да поддържат язовирите, те трябва да преминат към държавата, заяви Нено Димов. Той припомни, че е възложено на министъра на икономиката да се направи предприятие и всички язовири, които не се следят от държавата, а общините не могат да поддържат, да бъдат поддържани от държавното предприятие.

x
Настоящият сайт използва "бисквитки"
Използваме „бисквитки“, за да персонализираме съдържанието и рекламите, да предоставяме функции на социални медии и да анализираме трафика си. Също така споделяме информация за начина, по който използвате сайта ни, с партньорските си социални медии, рекламните си партньори и партньори за анализ, които може да я комбинират с друга предоставена им от Вас информация или с такава, която са събрали от ползването от Ваша страна на услугите им.


Виж повече